Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin Hazine ve Maliye'den sorumlu gölge Bakanı Yalçın Karatepe ile bakanlıkta bir araya geldi. Bu önemli görüşmede, CHP'yi temsilen Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir de yer aldı. 

Görüşme öncesinde, CHP heyeti ele alınacak konuları masaya yatırdı ve hükümetin çalıştığı "vergi reformu" paketi için önerilerin yer aldığı bir rapor hazırladı. Ayrıca, asgari ücret ve emekli maaşı gibi "acil önlem alınması gereken konular" da gündemdeydi. CHP'li Yalçın Karatepe, Temmuz'dan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini dile getirecek. Emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi sunulacak. 

Görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin arttırılması, TÜİK verileri ve Varlık Fonu gibi konular da CHP'li kurmaylar tarafından gündeme getirilecek. Bu görüşme kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmede alınmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kulak kapayan bir hükümet olmadık Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kulak kapayan bir hükümet olmadık

CHP'nin gölge kabinesindeki isimler daha önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile de görüşmüştü.

Kaynak: HABER MERKEZİ