Merhum Kraliçe'nin, torunu Meghan Markle'a çok tuhaf bir Noel hediyesi aldıktan sonra güldüğü bildirildi.

Meghan 2017 yılında Prens Harry ile nişanlandığında, merhum Kraliçe'nin Sandringham'daki malikanesinde düzenlediği özel bir Noel etkinliğine katılmıştı. Her yıl düzenlenen bu etkinlikte aile üyeleri, on yıllardır Kraliyet geleneği olduğu üzere, büyük günden bir gece önce hediyelerini değiş tokuş etti.

Kraliçe aldığı hediye sonrasında bu duruma güldüğü ve şöyle dediği bildirildi:

"Köpeklerime arkadaşlık edebilir." Bir Kraliyet kaynağı, Kraliçe'nin aldığı ve onu ve corgis'lerini çok mutlu eden komik, küçük, şarkı söyleyen bir hamster oyuncağı hakkında bilgi verdi. O zaman şöyle demişti: "Çok komikti, özellikle de corgisler oyuncağı tutmaya çalıştığında. Ancak, oyuncu köpekler sonunda oyuncağı parçaladılar"

Kraliyet ailesinin hediyeleri erken açma geleneği son yıllarda Kraliyet ailesi tarafından açıkça dile getiriliyor. Kate Middleton bir keresinde Noel programında Mary Berry'ye şöyle demişti: "William'ın ailesinin geleneği Noel arifesinde bir Noel hediyesi açmak, ki bu gerçekten çok hoş" demişti.

Uşağın iddiasına göre Prens Harry Kraliçe'ye 'asla kullanmayacağı' bir Noel hediyesi verdi.

ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi

Prens Harry Spare adlı kitabında Kraliyet Ailesi'nin hediyelerini açmaya nasıl hazırlandığını yazdı. Şöyle yazmıştı:

"Sandringham'da beyaz kumaş ve beyaz isim kartlarıyla kaplı uzun bir masanın bulunduğu büyük bir odadaydık. Geleneklere göre, gecenin başında her birimiz yerimizi belirledik ve hediye yığınımızın önünde durduk"

Kraliçe, Meghan'ın hediyelerinin komik tarafını gördü ve hediye açılışını herkesin sohbet ettiği ve hediyeleri birlikte açtığı eğlenceli, gürültülü bir zaman olarak tanımladı. Şöyle söyledi:

"Sonra birden herkes aynı anda açmaya başladı.Çok sayıda aile üyesinin aynı anda konuştuğu, fiyonkları çektiği ve ambalaj kağıtlarını yırttığı bir serbestlik. Prens Philip 'hadi' derdi ve tüm hediyeler açıldıktan sonra akşam yemeği yenirdi"

Editör: Duha Sena Oskay