Güney Amerika ülkesi Paraguay'da Arnaldo Chamorro isimli Paraguay Tarım Bakanlığı yetkilisi, Hindistanlı bir gurunun "Kailasa" ismini verdiği "hayali" ülke ile bir mutabakat zaptı imzaladı.

Ülkenin uydurmaca olduğunun öğrenilmesi sonrası yetkili görevden alınırken, söz konusu kişilerin dünyadaki başka yetkilileri de kandırdığı ortaya çıktı.

Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

"YARDIM TEKLİFİNDE BULUNDULAR"

Chamorro yaptığı açıklamada, Kailasa'nın nerede olduğunu bilmediğini, Paraguay'a sulama da dahil olmak üzere bir dizi konuda yardım teklifinde bulundukları için mutabakat zaptı imzaladığını söyledi.

Öte yandan, Kailasa temsilcileri daha önce de şubat ayında Cenevre de düzenlenen iki Birleşmiş Milletler (BM) komite toplantısına katılmış, ABD ve Kanada'da María Antonia ve Karpai yerel yöneticileri ile anlaşmalar imzalamıştı. 

Mart ayında açıklama yapan New Jersey'deki Newark kenti, "kardeş şehir" anlaşması imzalamasının ardından kandırıldıklarını kabul etmişti.

HAYALİ ÜLKENİN BAŞKANI CİNSEL SALDIRIDAN ARANIYOR

Söz konusu hayali ülkenin internet sitesinde Kailasa, "tüm dünyada yerinden edilmiş Hindular tarafından yeniden hayata döndürülen antik, aydınlanmış bir Hindu medeni ulusunun yeniden canlanması" olarak nitelendirilirken, kendisini "guru" olarak tanıtan ve ülkenin lideri olduğunu ifade eden Nithyananda ise, Hindistan'da aralarında cinsel saldırı da olmak üzere bir dizi suçtan aranıyor.