Yüksek kâr vaadiyle çok sayıda insanı dolandırdıktan sonra yakalanan ve cezaevinden pandemi nedeniyle izinli tahliye olan "Ponzi Mine" lakaplı Mine Mumcu ile 2011-2012 yıllarında Kars’ta mağdur ettiği ileri sürülen emekli albayın davası Erzincan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sözcü’nün aktardığına göre, mağdurlardan biri ifadesinde, "Kendisine milletvekilliği teklif edildiğini fakat bu görevleri uygun bulmadığını, bu nedenle kabul etmediğini, bakanlar ve bazı cemaat liderleriyle çok yakın iletişimde olduğunu söyledi. Birçok avukatlık ofisini yönetiyormuş. Adliyeye ancak hâkim ve savcılarla çay içmek için gidiyormuş, istihbarattan kendisine bilgi geliyormuş" dedi.

Mine Mumcu’nun çok güçlü imaj çizip, sürekli görüştüğü kişilere pahalı hediyeler alıp, lüks restoranlarda yer ayırtarak insanları etkilediği ve müştekileri bu sayede para vermeye ikna ederek, kredi çektirip senet imzalattığı ortaya çıktı.

Yunanistan'da 100 tonun üzerinde ölü balık karaya vurdu Yunanistan'da 100 tonun üzerinde ölü balık karaya vurdu

Erzincan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılmayan Mumcu hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verilerek duruşma 22 Şubat’a ertelendi.