Kültür/ Sanat

Ünlü şarkıcı ölen arkadaşı adına kütüphane kurdu

Ünlü şarkıcı Emir Can İğrek, 5 yıl önce İstanbul'da fiber teknenin batması sonucu hayatını kaybeden yakın arkadaşı müzisyen Onur Can Özcan'ın adına kütüphane kurdu.

Ünlü şarkıcı Emir Can İğrek, 5 yıl önce teknenin batması sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki müzisyen arkadaşı Onur Can Özcan'ın adını yaşatmak için Van'da kütüphane kurdu.

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yolaşan Mahallesi'ndeki Yolaşan Köyü İlkokulu'na 5 bin kitap kapasiteli kütüphane yaptıran İğrek, "Yolaşan Mahallesi artık bizim hikayenin bir parçası. Onur Can'ın ismi artık burada yaşayacak. Gönlümüz hep burada olacak" dedi.

İçine raflar, oyun grupları, çalışma masası ve etkinlik alanı kurulan "Onur Can Özcan Kütüphanesi"ne, Dünyayı İyilik Kurtaracak Topluluğu'nca rengarenk resimler çizildi, getirilen kitaplar yerleştirildi.

Kütüphanenin açılışını çocuklar ve velileriyle gerçekleştiren şarkıcı İğrek, arkadaşının anısını burada yaşatacaklarını belirterek, "Bugün çok değişik duygular içindeyim. Ne yapacağımı bilemiyorum. İlk kez böyle güzel bir etkinliğin içindeyim. Çok heyecanlandım. Bizim için de öğrenciler için de çok anlamlı" dedi.