Independent Türkçe'nin aktardığına göre, ünlü yönetmen James Cameron, Titanik setini daha büyük göstermek için kullandığı hileyi itiraf etti.

Dünyanın ilk akıl hastanesi: Gevher Nesibe Gıyasiye ve Şifahanesi Dünyanın ilk akıl hastanesi: Gevher Nesibe Gıyasiye ve Şifahanesi

1997'de gösterime giren epik, felaket, ve romantizm temalı sinema filmde, Rose karakteriyle Kate Winslet ve Jack Dawson karakteriyle Leonardo DiCaprio yer aldı.

Los Angeles Times'a röportaj veren filmin yönetmeni Cameron, film setini nasıl daha büyük gösterdiğini açıkladı. 

"BOYU UZUN OLANLARA ROL VERMEDİK"

Hilesinin kısa boylu oyuncuları işe almak olduğunu söyleyen Cameron, "Setimiz büyük görünsün diye sadece kısa boylu figüranlara rol verdik" dedi.

Daha büyük bir gemi yapımına para harcamak zorunda kalmadıkları için kâr ettiklerini de söyleyen ünlü yönetmen, "Boyu 1.72'nin üzerinde olanlara rol vermedik. Oyuncu seçiminden fazladan bir milyon dolar kazanmış olduk" ifadelerini kullandı.

Titanik için tam boyutlu bir gemi inşa etme olasılığını tartışırken, bu fikre karşı çıktığını çünkü filmin sonunda gemiyi batırmak zorunda olmasına rağmen sadece tek bir çekim yapabileceği anlamına geldiğini dile getiren Cameron, "Ya ikinci bir çekim istersem? Neyse, sonuç olarak Titanik'i gerçekten yüzebilen bir gemi olarak inşa etmemeye karar verdik" şeklinde konuştu.