Gürcistan vatandaşı bir kişi, televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı'ya emanet olarak aldığı iki otomobili iade etmediği gerekçesiyle dava açtı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, Kütahyalı’nın anılan araçları sakladığı iddia edilirken, Kütahyalı’nın avukatı ise, müvekkili hakkındaki suçlamaları yalanlayarak, "Müvekkil parasını vererek araçları satın almış" dedi.

İddialara göre, Nato Bagashvili isimli bir kişi, Gürcistan plakalı 2007 model Mercedes ile 2012 model Jaguar marka iki aracı geçen yıl Türkiye’ye getirerek Kütahyalı’ya teslim etti. 

Savcılık dilekçesinde, şüpheli Kütahyalı'nın söz konusu araçları sakladığı belirtilirken, "Polis korumasındaki şahıs hiçbir trafik denetimine girmediği için de yakalanamamaktadır" denildi. Dilekçeye göre, Kütahyalı, söz konusu araçların bakımı için 30 bin dolar masraf yaptığını söz konusu harcamanın kendisine ödenmesini istedi.

AVUKAT: "ESAS MAĞDUR KÜTAHYALI"

Rasim Ozan Kütahyalı’nın avukatı Merve Uçanok ise yaptığı savunmada, "Bu olayda ,müvekkilim Rasim Ozan Kütahyalı mağdur edilmiş ve kendi parasıyla satın aldığı otomobilleri gasp edilmek istenen taraftır" dedi.

Av. Uçanok açıklamasının devamında, "Müvekkilim Gürcistan’a gittiğinde bu iki otomobilin parasını ödemiş ve satın almıştır. Bu satın alma sürecinin kanıtları ve şahitleri vardır. Şimdi ise bu otomobiller bedelsiz olarak zorla geri istenmekte" ifadelerine yer verdi.

Harris: Bu savaş bitmek zorunda Harris: Bu savaş bitmek zorunda

Kütahyalı’nın dolandırılmaya çalışıldığını vurgulayan Av. Uçanok, "Yalan ifade veren Gürcü abla ve kardeş adeta kopya iki ifade vermiştir. İfadeleri baştan sona yalan. Gürcü abla ve kardeş bizzat kendileri kullanarak müvekkilim Rasim Bey’in satın aldığı arabayı getirip kendileri İstanbul’da teslim etmişlerdir. Ortada bir alışveriş vardır. Müvekkilim, ödediği fiyata arabaları iade etmeye hazır olduğunu söylemiştir" şeklinde konuştu.

CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Türkiye’ye getirilen yabancı plakalı araçların, 3 ay sonra ülkeden çıkışının yapılması gerekirken, savcılık dilekçesinde, söz konusu araçların Türkiye’den çıkışı yapılmadığı için Nato Bagashvili de cezalı duruma düştü.