Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada, Türkiye grubunu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükseldi ve şimdi Avusturya'yı geçerek çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor. Maç, Leipzig'deki stadyumda TSİ 22.00'de başlayacak.

Türkiye, F Grubu'nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele etti ve 2 galibiyet, 1 yenilgi ile grubunu ikinci sırada tamamladı. Avusturya ise D Grubu'nda Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele edip, 6 puanla lider olarak tur atladı.

Avusturya-Türkiye maçının galibi, Hollanda-Romanya eşleşmesinin galibiyle 6 Temmuz'da Berlin'de çeyrek final mücadelesine çıkacak.

Maçı Portekizli hakem Artur Soares Dias yönetecek, yardımcıları ise Paulo Soares ve Pedro Ribeiro olacak. Dördüncü hakem Ukrayna'dan Mykola Balakin, VAR hakemi ise Tiago Martins olacak.

Milli Takım'da Eksikler ve Kadro

Türkiye:
- Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecek.
- Abdülkerim Bardakcı, cezasını tamamlayarak sahada yer alacak.

Avusturya:
- Patrick Wimmer, Hollanda maçında aldığı kart nedeniyle Türkiye karşısında oynayamayacak.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası Kadrosu:

Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli)
Orta saha: İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Hakan Çalhanoğlu (Inter)
Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille)

Anadolu Efes, Jones ile yollarını ayırdı Anadolu Efes, Jones ile yollarını ayırdı

Avusturya'nın EURO 2024 Kadrosu:

Kaleciler: Niklas Hedl (Rapid Wien), Heinz Lindner (Union SG), Patrick Pentz (Brondby)
Defans:Flavius Daniliuc (Salzburg), Kevin Danso (Lens), Philipp Lienhart (Freiburg), Phillipp Mwene (Mainz), Stefan Posch (Bologna), Leopold Querfeld (Rapid Wien), Gernot Trauner (Feyenoord), Patrick Wimmer (Wolfsburg), Maximilian Wöber (Mönchengladbach)
Orta saha: Christoph Baumgartner (Leipzig), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Marco Grüll (Rapid Wien), Florian Kainz (Köln), Konrad Laimer (Bayern München), Alexander Prass (Sturm Graz), Marcel Sabitzer (Dortmund), Romano Schmid (Werder Bremen), Matthias Seidl (Rapid Wien), Nicolas Seiwald (Leipzig)
Forvet: Marko Arnautovic (Inter), Maximilian Entrup (Hartberg), Michael Gregoritsch (Freiburg), Andreas Weimann (West Brom)

Kaynak: HABER MERKEZİ