Vaka sayısı artıyor: Ordu harekete geçti Vaka sayısı artıyor: Ordu harekete geçti

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, golf sahasında bir kişiyle Biden'ın seçimlerden çekilmesi ve yerini yardımcısı Kamala Harris'in alması ihtimalini değerlendirdiği video sosyal medyada yayıldı. 

Trump, Biden'ın canlı yayın tartışmasındaki "zayıf performansını" eleştirerek, kendisinin harika iş çıkardığını belirtti ve rakibi Biden'ı "yaşlı ve perişan" olarak niteledi. Biden'ın seçimden çekileceğini iddia eden Trump, "Yarışı bırakıyor, bu da geriye Kamala'nın kaldığı anlamına geliyor." dedi. Başkan Yardımcısı Harris'in daha "iyi bir aday olacağını" savunmasına rağmen onu da "zavallı" olarak nitelendirdi.

Biden, Trump ile yaptığı canlı yayın tartışmasında, ikinci dönem adaylığında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek bir performans sergileyememiş ve program sonrası yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Bu tartışmanın ardından Demokrat Parti yetkilileri ve destekçileri, Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi gerektiğini düşünmeye başladı. Parti içinde Harris'in, Biden'a kıyasla daha güçlü bir aday olabileceği ihtimali tartışılıyor.

Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi Lloyd Doggett, Biden'a yarıştan çekilme çağrısında bulunan ilk isim olmuştu. Daha önceki seçimde Biden'ı destekleyen Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi James Clyburn ise Biden'ın seçimden çekilmesi halinde Harris'i destekleyeceğini söylemişti. Beyaz Saray ise Başkan Biden'ın başkanlık yarışından "kesinlikle" çekilmeyeceğini bildirmişti.

Kaynak: AA