Olay, İstanbul Ayazağa'daki ünlü bir alışveriş merkezinde 6 Haziran günü saat 19:00 sıralarında yaşandı. Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre, Elif A. (20) iki arkadaşıyla birlikte gittikleri AVM'de mağazaları dolaşıyordu.

Elif A., mağazadan çıkıp AVM içinde telefona baktığı sırada, şüpheli Cihan K. (27) yanına yaklaştı ve geniş bir alan olmasına rağmen bir anda Elif A.'nın kalçasını avuçlayarak taciz etti.

Suriyeli yerel askeri yetkililerden olaylarla ilgili açıklama Suriyeli yerel askeri yetkililerden olaylarla ilgili açıklama

Elif A. duruma tepki göstererek "Ne yapıyorsun sen?" diye bağırdı. Şüpheli Cihan K. arkasını dönerek kaçmaya başladı. Olayı görevlilere anlatan Elif A., şahsın özelliklerini tarif etti. AVM güvenlikleri, şüpheliyi yakalayarak AVM içinde tespit etti. Daha sonra olay yerine çağrılan polis ekipleri eşliğinde şüpheli gözaltına alınırken, Elif A. da karakola giderek şikayetçi oldu.

Elif A. karakoldaki ifadesinde, arkadaşlarıyla AVM içinde telefonda bir şeylere baktığı sırada şüphelinin yanına gelerek kalçasını avuçlayıp bıraktığını, "Ne yapıyorsun sen?" diyerek bağırdıktan sonra şüphelinin "Yanlışlıkla yanlışlıkla" dediğini ve kaçtığını, ardından da güvenlik görevlileri tarafından yakalandığını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmanın tamamlanmasıyla şüpheli hakkında dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, kamera görüntülerinden şüphelinin AVM içinde geniş bir alan olmasına rağmen özellikle Elif A.'nın bulunduğu yere gittiği ve kalçasına bilerek ve isteyerek dokunduğu kaydedildi. Şüphelinin ifadelerinin suçtan kurtulmaya yönelik olduğu ve daha önce şahısla tanışmadıkları belirtildi. Şüpheli Cihan K. hakkında "Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Cinsel Saldırı" suçundan 8 yıl istemiyle dava açıldı. Şüpheli, ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ