A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Real Madrid'de forma giyen genç yıldızımız Arda Güler karşılaşmanın 65. dakikasında uzun yıllar unutulmayacak bir gol attı. Dünya basını ise hem Arda Güler'i hem de A Milli Takım'ı manşetlerine taşıdı.

"ARDA, STADYUMU HAVAYA UÇURDU"

Bild/Almanya: "Harika goller Türk partisini başlattı. Arda Güler'in attığı ikinci gol, stadyumu havaya uçurdu!"

"RÜYA GİBİ GOLLER, RÜYA GİBİ SONUÇ"

Kicker/Almanya: "Türkiye rüya gibi gollerle kazandı, Arda Güler ve Mert Müldür, Gürcistan'ı yıktı."

NBA'de bir ilk: Baba oğul aynı takımda NBA'de bir ilk: Baba oğul aynı takımda

"ARDA GÜLER, ON BİNLERİ COŞTURDU"

Der Spiegel/Almanya: "Genç bir çocuk, rüya gibi bir golle Türkiye'ye kazandırdı. Arda Güler'in Gürcistan'a attığı ikinci gol, Dortmund'da on binlerce Türk'ü coşturdu."


"ARDA GÜLER, TURNUVADA SAHNEYE ÇIKTI"

Marca/İspanya: "Arda Güler, EURO 2024'te kendini gösterdi. Real Madridli oyuncu köşeden attığı harika golle maçın sonucunu belirledi.

Genç Türk incisi, kendini haklı çıkarmak ve dünyaya geleceğin yıldızlarından biri olduğunu göstermek için iyi bir fırsat yakaladı. Ve hayal kırıklığına uğratmadı. Harika bir futbol oynamadı ama maçın sonucunu belirleyen şutu attı. Güler'in pek çok özelliği var ama hepsinden önemlisi nefis, ayrıcalıklı bir sol ayak. Topu istediği yere koyma becerisine sahip."

"SEN NE YAPTIN ARDA GÜLER!"

Mundo Deportivo/İspanya: "Aman Tanrım! Arda Güler, Türkiye formasıyla inanılmaz bir gol attı. Real Madrid'in 19 yaşındaki yetenekli futbolcusu Avrupa Şampiyonası'nda daha iyi bir başlangıç yapamazdı.

Turnuvalarda bazı yıldız futbolcular var ki en az Avrupa Şampiyonası kadar önemli. Bunlardan çok fazla yok ama buna sahip olan takımlardaki bu futbolcular sihirleriyle tribünde acı çeken taraftarlarını rahatlatma yeteneğine sahip. Arda Güler de bu oyunculardan biri ve belki de Ancelotti'nin onu bu kadar övmesinin nedeni de bu. Arda, bugün takımının kazanmasına yardımcı olmada belirleyici olmayı başardı."


"ARDA GÜLER'DEN BAŞYAPIT!"

AS/İspanya: "Real Madridli futbolcu sol ayağıyla yaptığı muhteşem vuruşla Türkiye'ye galibiyeti getirdi. Mamardashvili'nin kalesinin köşesine bir obüs gibi giren bir vuruş izledik.

Arda Güler, Avrupa Şampiyonası'nda şık bir görünüm sergiledi. Bir başyapıta imza attı ve yalnızca en iyilere ayrılmış bir değere ulaştı. 

"TÜRK MESSİ SAHNEDE"

BBC/İngiltere: "Almanya'da 'Türk Messi' Arda Güler sahneye çıktı, Türkiye 3-1 kazandı."

Editör: Duha Sena Oskay