İblis'in Ademe secde etmemesi meselesini müteakip Allahın tehdidini arttırdığı, bir tür "sen kimsin lan, cürmün neye yetiyorsa yap" mahiyetli(bence) bir ayet vardır, İsra 64; "Haydi, onlardan gücünün yettiklerini sesinle (telkinde bulunarak) çağrınla ayart! Süvarilerinle yayalarınla onlara karşı ordu topla; mallarına, evlâtlarına ortak ol, kendilerine vaadde bulun. Zaten şeytan insanlara aldatmadan başka bir şey vaad etmez.”

Şimdi bir de kısa bilgi olarak yine Ademe secde meselesinde ayette İblis'in cinlerden olduğu bellidir. "O cinlerdendi" der açıkça İblis için. 

Şimdi İsra 64 ile birleştirelim, "mallarına, evlatlarına ortak ol" ibaresi İblisin ve/veya ona uyan diğer şeytanların(İblis'in kendi soyundan ona uyan dostları) insanlarla birlikte olduğu anlamına kesin olarak gelir ama bunu diğer kaynaklarda da incelerseniz bildiğin Düşmüş Melekler meselesidir. Kısaca, yeryüzünde insan soyu çoğalınca kendilerine mühlet verilmiş olan İblis(Azazel diye geçer orda) ve/veya(İblis kadın da olabilir, öyle tasvir edilir ama o olmamışsa da olan dostları)avanesi kadınlara şehvet duyar ve aralarında yeminleşerek yeryüzüne inerler. İnsanlarla aile kurarlar, kadınlarına büyüler, çeşitli hileler öğretirler. Sonra bu melez etkileşimde boyları farazi 150 metreyi bulan devler haline gelen yaratıklar türedi.

Sonra doğal seçilimle değil,  kontrollü / bilimsel bir çözüm ile beraber insandaki ruh ile cindeki bilginin en seçkin melezini ürettiler. İşte oradaki ilk çocuk Zeus olabilir. Olmaya da bilir ama senaryodaki farklılıklar anlatılmak istenileni saptırmaz, bir şekilde cinler ve insanlar birlikte olmuş bu dünyada. Zeus komple bir cin ise bile mitolojide çokca görüyoruz bir sürü dünyalı kadınla birlikte olduğunu, yarı ölümlü oğulları olduğunu falan. Bir rivayete göre bundan önce de cennette Adem'in yasak ilişki yaşadığı kişi cin soyundandır.

Hasılı, sonra bu bilimle, seçilimle üretilen ikinci nesil melezler, Zeuslar falan yani, yüksel bir medeniyet kuruyorlar, Atlantis. Daha ilerleyen zamanlarda ise Enok'un kitabında detaylı anlatılan zulüm gerçekleşiyor. Devasa savaşlar, insanlara eziyetler falan derken yeryüzü bunlardan şikayetçi oluyor ve Nuh Tufanı ile yaşam bir abdest tazeliyor.

Tufan olalı 30 milyon yıldan fazla oluyor. Tek başına bu cümle, gerçek olması halinde bilinen tarihi çöpe atar ama konumuz bu değil, Tufanla ilgili de geminin içinde o melezlerden de olduğu söylenir. İnsanın ciğeri dayanmamış eman dileyen devlerden ya da melezlerden gemiye binen olmuş diyorlar. Bu olabilir çünkü sonraki dönemlerde gelen Firavunlar, Calutlar, Nemrutlar belki... Belki o devam eden melez soydandı. 

O melez soy üstün teknoloji vs. ile portallarla evrenin bir çok köşesine gidebiliyordu. Zulkarneyn'in bir deliğe tıkadığı Ye'cüc ve Mec'üc'un bu melezler olduğu yorumu döner piyasada, benim de aklıma yatıyor. 

Dolayısıyla, cin toplumu vardır, gerçektir, insanla iç içe yaşamaktadır. Yeryüzünde devletleri vardır. İyileri, kötüleri vardır.