Bir askerin bağlılığı Devletine, toprağına ve bayrağınadır. Hayatını bu uğurda feda etmeye her an hazırdır. Esas olan budur. Mutlak bir itaatle, emir verildiğinde gereğini yapmak için öne atılır. Asker, aynı zamanda tam bir devlet adamıdır. Harp sanatını icra ederken, devletinin tüm erdemlerini içselleştirmiş bir biçimde savaşır. Devleti ona ne verdiyse, o an geldiğinde o ruh tezahür eder. 

İsrail başbakanı kuzey garnizonlarından birini ziyaret edip askere hitap ettiği bir anda bir askerin kendisini protesto ettiği görüntüleri yansıdı medyaya. Asker “senin hataların yüzünden üç arkadaşım öldü” diyordu. Sonra bir başka asker tarafından alandan uzaklaştırıldı. Hala bir şeyler söylüyordu ama o kısımlar işitilmedi. 

Motivasyon, devleti temsilen hükümetin başındaki siyasilere bağlılık yok ise !.. Kara harekatı başladığında, görülen odur ki kayıplar arttığında daha başka bir kırılma olur mu?! Aylardır içeride ve dışarıda protesto edilen hükümet, büyük bir sorunla yüzleşirken, bu kadar büyük bir baskı altındayken çok daha büyük bir sorunla karşılaşır mı ?! Mümkün tabii ki. Olayın hemen akabinde 48 saat sonra kara harekatına başlayabiliriz diyorlardı. 17. gündeyiz. 365 km2’lik yüzeyin altına yayılmış tahmini 500 km uzunluğunda tünel ağından bahsediliyor. 

Eskiden hafta sonlarında gazete eklerindeki bulmaca sayfasının bir tarafına öylesine çizilmiş bir labirent oyunu değil ki bu. Yukarıdan bakıp tüm haritaya sahip olduğun, göz yanılmalarıyla engele toslayıp kalemin ucunu kaldırmadan az geri geldiğin, sapaktan bu defa sola döndüğün! Girip 50 m ilerledikten sonra duyularının %100 seni yanıltacağı, elindeki teknolojik unsurlarla duygularının sürekli çatışacağı bir bilmezin tam ortası. Yetmiyormuş gibi her köşesine ölüm saklanmış.

Kara harekatının, ABD’de destek kara birlikleri gelene kadar ertelendiği konuşuluyor şimdi. Merak üzere soruyorum. Onlar Tora Bora’ya ( Afganistan ) sirayet edebilmiş miydi ki? 

“Şüphe tohumlarını ektiğinde biçmeden gitmez...”

Bir ulusun varoluş ve kuruluş mücadelesinin taçlandığı günün 100. yıldönümüne çok az bir süre kaldı.  Çok yaşa Türkiye Cumhuriyeti Devleti! Başta Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına minnetimizi ifade ederken, Devletin kuruluşu ve devamlılığı için hayatını feda eden tüm Şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı arz ediyoruz.